Rodina By: Rachel Kramer Bussel

Autor: redakce

0

Rychlé koláč, které si zamilují všichni u vás doma

O víkendu většina maminek i babiček připravuje buchty, řezy, nebo rolády, kterými pohostí nebo zasytí malé či velké strávníky. Je fajn mít na stole v neděli domácí štrůdl, bublaninu nebo třeba šlehačkový zákusek, ale chcete-li zkusit něco nové, možná vám přijdou tyto dva recepty.

Příprava je v obou případech jednoduchá, v podstatě budete potřebovat jen suroviny, mísu, mixer, plech a troubu, a během 20ti minutové přípravy a 25ti minutového pečení můžete ochutnat výtvor, se kterým budete určitě spokojeni.

Karamelový řez s ořechy sypané strouhanou tatrankou

Zní vám to zvláštně, ale všechny v názvu uvedené suroviny máte rádi? Zkuste ho upéct, vážně je výtečný! Sice si musíte předem uvařit Salko, pokud nekoupíte to, které je již pro přípravu krému připravené, ale vše ostatní jde cuby dup.

Suroviny:

Na ořechový základ budete potřebovat 1 hrneček mletých vlašských ořechů (používejte na dávkování všech surovin stejný hrnek většího rozměru), 1 hrneček hl. mouky, hrneček cukru krupice, ½ hrnečku oleje, 3 vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr a mléko na naředění těsta.

Na krém si připravte uvařené Salko (nebo kupte speciální pro krémy), pomazánkové máslo přírodní, tučný tvaroh.

Na závěr k posypání si do misky nastrouhejte 2 tatranky či jiné podobné oplatky.

Postup:

Oddělte bílky od žloutků. Žloutky a cukr vyšlehejte do pěny, přidejte pomalu mouku, nastrouhané ořechy, postupně vlijte olej, vsypte prášek do pečiva, vanilkový cukr. Vyšlehejte bílky a až jsou tuhé, vmíchejte je do zbytku těsta. Pokud by bylo husté, můžete zředit trochou mléka, aby se hezky vylilo na vymazaný a mokou vysypaný plech. Dejte do trouby a pečte při 160 stupních asi 25 minut.

Mezitím si připravte krém. Smíchejte všechny suroviny a vyšlehejte je mixerem. Po upečení korpusu a jeho vychladnutí naneste krém a posypte nastrouhaným oplatkem. Vše nechte v lednici ztuhnout.

Tvarohové vláčné řezy

Tvaroh má většina z nás v oblibě a buchty a řezy jsou žádanou dobrůtkou na stole. Jsou snadné, rychlé a vhodné i na svačinu do školy. Zkuste si je připravit také.

Suroviny:

Postačí vám 100 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, prášek do pečiva, 150 g tuku na pečení, vejce. Vše smícháme dohromady a dáme do lednice odpočinout.

Náplň:

2 tvarohy, 250 ml. Mléka, 50 ml oleje, vanilkový puding, vejce a 60 g cukru. Vše mixérem ušleháme. Marmeládu nebo ovoce na pokladení před pečením. Nejsou nutné.

Postup:

Těsto rozválíme na plát o tloušťce 1,5 cm a přeneseme jej na plech. Urovnáme a okraje mírně zvedneme. Na něj můžeme natřít marmeládu a poklást zavařené ovoce. Nakonec na těsto vylijeme rozšlehaný tvaroh. Vše dáme upéct do trouby předehřáté na 160 stupňů celsia. Pečeme po dobu 20 – 25 min.




Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nahoru ↑