Zdraví

Autor: admin

0

Zdravá a lehká svačinka? Zkuste bezlepkovou palačinku s tuňákem

Hledáte inspiraci na odpolední svačinu? Tuňákové maso je lehké a chutné. Skvěle se hodí právě jako základ zdravé svačinky. Tuňák navíc dává lidskému tělu významné množství minerálů, bílkovin a vitamínů.

V prosinci loňského roku se v Praze uskutečnilo finále celostátní kulinářské soutěže „Svačina roku s Rio Mare“, kde bylo úkolem studentů navrhnout a připravit nápaditou a chutnou svačinku. Vyzkoušejte vítězný recept, který připravil Ondřej Beneš z Pardubic. Screenshot - 28.1.2015 , 16_19_26

Bezlepková palačinka plněná tvarohovo-tuňákovým krémem, salátem lollo-bianco, tuňákem a strouhaným sýrem Screenshot - 28.1.2015 , 16_19_39

Co budeme potřebovat na 4 porce:

150 g tuňáka Rio mare v olivovém oleji; 80 g tuňákového krému Rio Mare Paté Tonno; 60 g salátu lollo bianco; 20 g jarní cibulky; Tvarohovo-tuňákový krém: 60 g másla; 100 g tvrdého tvarohu; zbytek olivového oleje z tuňáka; 2 lžíce mléka; sůl; Bezlepková palačinka: 2 lžíce olivového oleje Monini; 20 g bezlepkové mouky pohankové; 40 g bezlepkové mouky Jizerky; 2 žloutky; sůl; 160 ml mléka; petržel kudrnku; papriku a jarní cibulku

Jak na to:

Bezlepková palačinka: Smícháme pohankovou mouku s moukou Jizerkou, přidáme žloutky (je nutné použít pouze žloutky, jinak by těsto pěnilo a při pečení by bylo bublinaté), sůl a mléko. Vše důkladně rozšleháme. Vytvořené těsto podle potřeby zředíme mlékem. Na pánev, na níž budeme palačinky péct, kápneme trochu oleje.

Tvarohovo-tuňákový krém: Tvrdý tvaroh nastrouháme najemno do misky. Poté přidáme rozpuštěné máslo, mléko, sůl, jarní cibulku scezený olivový olej z tuňáka a tuňákový krém. Vše rozmixujeme na krém.

Na palačinku rozetřeme tvarohovo-tuňákový krém. Dále přidáme tuňáka, nastrouhaný sýr, jarní cibulku a salát lollo-bianco. Palačinku zabalíme a rozkrojíme na dvě části. Dozdobíme červenou paprikou, petrželkou kudrnkou a jarní cibulkou.




Komentáře jsou uzavřeny:

Nahoru ↑